جهان آیفون پس از مرگ | یا حقایقی جالب درباره استفاده اپل از انرژی سبز

بعد از آن که اپل برای استفاده ۱۰۰ درصدی از انرژی تجدید پذیر توسط جایزهای ملی (در امریکا) مورد تقدیر قرار میگیرد، بد نیست نگاهی کوتاه بیندازیم به چرخۀ انرژی مصرفی و بازیافت در یکی از مهمترین کمپانیای این سیاره.
اپل و ادعای تغییر جهان افراد
«محصولاتِ واقعا خلاق، جهان افراد را تغییر میدهد، نه سیارهای که آدمها روی آن زندگی میکنند» و اپل این جمله را با افتخار در وبسایتش مینویسد و بیایید بپذیریم که این شعارِ بزرگی است، آن هم برای کمپانیای که میلیونها آیفون، آیپد، مکبوک و محصولات دیگر تولید میکند که بیشترشان معمولا دو/سه سال بیشتر استفاده نمیشوند و مصرفکنندگان آن را با مدلی جدیدتر جایگزین میکنند.
مصرف، مصرف و مصرف؛ زیربنای حیات اپل
همه دیگر میدانیم که اپل کسب و کارش را بر روی بهروز و خلاق بودن استوار کرده و این رویکرد میتواند آیفون زرد رنگِ تازه باشد یا Face ID، نتیجه یکسان است:
ما برای به روز بودن با خوشحالی میرویم سراغ مدلِ تازهتر، اما به جز طرفداران اپل کسانی هم هستند که دقیقتر به جریان تکنولوژی و زندگی بشر نگاه میکنند.
مخالفان از راه میرسند
این قشر اپل را چندان دوست ندارند، چرا که رویکرد اپل یعنی تولید بیشتر و بیشتر و پایین آوردن مدت زمانِ استفاده از یک محصول که نتیجۀ ترسناکی دارد، چرخهایِ غولآسای اپل هر روز آلودگی بیشتری از خود به جا میگذارند و این نقطه دقیقا جایی است که اپل تغییر مسیر داده است.
اپل و یک تغییر مسیر به نفع انرژی سبز
اپل با سرمایهگذاری بر انرژیهای تازه تلاش دارد تا هیچ دولت یا سازمانی مانع پیشرفتش نشود، همین رویکرد سبب میشود در حال حاضر در بیش از ۳۰ پروژه برای انرژیهای سبز سرمایهگذاری کند تا بتواند اعلام کند که در سال ۲۰۱۸ تمام فروشگاهها و سرورهایی که دارد به شکلی ۱۰۰ درصدی از انرژی سبز استفاده میکنند.
اپل مثل همیشه در این نقطه متوقف نشده است و در حال حاضر تلاش میکند تا چرخۀ تولید محصولات خود را در چین با باد روشن کند. مزرعۀ بادی اپل قرار است تا سال ۲۰۲۰ و با سرمایهای ۳۰۰ میلیون دلاری به بار بنشیند.
جهان آیفون پس از مرگ
آنچه گفتیم البته که تمامِ ماجرا نیست، همانطور که همه میدانیم محصولات اصلی اپل مانند آیفون، آیپد، آیمک و مکبوکها سالها است که از آلومینیوم تولید میشوند، بستهبندی مقوایی دارند و در آنها پلاستیک فراوان است.
اپل هیچکدام از این محصولات را بعد از آن که کاربران آنها را با محصولی تازهتر عوض میکنند از بین نمیبرد، بلکه آنها را تمام و کمال بازیافت میکند تا در محصولات جدیدتر استفاده کند و در این مورد آخر میتوانیم راهِ دور نرویم:
در آیفون پرو ۱۱ بخش قابل توجهی از مدارها، قطعات پلاستیکی داخلی و حتی بستهبندی نهایی از مواد بازیافتی است. اگر هنوز هم به اپل باور ندارید میتوانید کمی در مورد آپدیت جدید iOS و ویژگی Dark Mode بخوانید:
فلسفهای که در پشتِ این قابلیت تازه وجود دارد نیز ادامۀ همین نگاه است تا آیفونها باتری کمتری مصرف کنند و در نتیجه برق/انرژی کمتری توسطِ ما استفاده شود تا آیفونی که در دستِ ما است تاثیر کمتری بر گرمایشِ زمین داشته باشد.در پایان به همان جملۀ اپل رجوع کنیم که محصولاتِ واقعا خلاق جهان افراد را تغییر میدهد، نه سیارهای که آدمها روی آن زندگی میکنند.
ممنون بابت اطلاعات خوبتون