چگونه مطمئن شویم پیامک‌های حذف شده از روی آیفون بازیابی نمی‌شوند؟

گوشی‌های تلفن همراه، خصوصی‌ترین حافظه‌های الکترونیکی ما هستند که آن‌ها را همیشه همراه داریم و شخصی‌ترین اطلاعاتمان را بر روی آن‌ها ذخیره می‌کنیم. پیامک‌های متنی و تصویری از جمله‌ی این اطلاعات هستند که اگر به دست دیگران بیفتند می‌توانند ریزترین اسرار زندگی ما را برملا کنند. برای اینکه این اتفاق نیفتد خیلی از ما پیام‌هایی که نمی‌خواهیم دیگران از محتویاتشان باخبر بشوند را حذف می‌کنیم. ولی باید بدانیم که حذف کردن، به خودی خود، مانع دسترسی بقیه به اطلاعات نمی‌شود. چون ممکن است نسخه‌های متعدد از این اطلاعات در گوشی وجود داشته باشد و یا به وسیله‌ی روش‌های بازیابی اطلاعات بتوان اطلاعات حذف شده را تا حدودی بازگردانی کرد.

1

نرم‌افزار Spotlight که وظیفه‌ی جستجوی اطلاعات ذخیره شده در گوشی‌ها و رایانه‌های اپل را بر عهده دارد،‌ خود مجرم درجه‌ی اول در فاش کردن اطلاعات حذف شده است. زیرا این نرم‌افزار برای اینکه بتواند سریعاً نتایج جستجو را در اختیار کاربر قرار دهد یک نسخه‌ی کوتاه از اطلاعاتی مثل پیامک‌ها در حافظه‌ی Cache خود ذخیره کرده است. در نتیجه هرچند که پیامکی را پاک کرده باشید،‌ تا وقتی که محتویات آن در Cache این نرم‌افزار وجود دارد، با جستجو کردن نام مخاطب در Spotlight پیامک‌های پاک شده‌ای که از وی دریافت شده یا به او ارسال شده، در میان پیامک‌هایی که پاک نشده‌اند به نمایش در می‌آیند.در این مقاله می‌خواهیم روش‌های حذف پیام‌های معمولی و iMessage ها از روی آیفون را بررسی کنیم و ببینیم چگونه می‌توانیم از حذف آن‌ها مطمئن شویم.

2

روش اول

اولین و متعارف‌ترین روش برای حذف پیام‌ها در آیفون، انتخاب یک یا چند پیام (با نگه‌داشتن انگشت بر روی آن) و زدن دکمه‌ی Delete است. اگر می‌خواهید یک گفتگو را به طور کامل حذف کنید می‌توانید دکمه‌ی Clear All را بزنید.

3

اما همان طور که گفتیم، مشکل این‌طور حذف کردن، این است که می‌توان به راحتی آن را بازگردانی کرد. کافی است کسی نرم‌افزار Spotlight را باز کند و در آن نام مخاطبی که به او پیام فرستاده شده است یا کلمه‌ای از پیام حذف شده را بزند تا آنچه حذف شده در لیست پیام‌های Spotlight به همراه پیام‌های حذف نشده، نشان داده شود. ما برای مشخص شدن میزان صحت این قضیه یک آزمایش انجام دادیم. ابتدا پیامی را حذف کردیم و سپس در Spotlight آن را جستجو کردیم.

4

همان طور که می‌بینید، هم نام مخاطب و هم محتویات پیام پاک شده (البته به صورت ناقص) در عنوان موضوعات پیداشده نشان داده می‌شوند.

5

این چند کلمه با اینکه زیاد نیست ولی می‌تواند آبروی یک فرد را بر باد دهد. به همین خاطر مهم است که از حذف کامل پیام مطمئن شویم.

البته اگر پیام پیدا شده را بخواهیم باز کنیم، با پیغام «پیام موجود نیست» مواجه می‌شویم. پیام ذخیره شده در Cache هم بعد از مدت نه چندان طولانی پاک می‌شود. یعنی احتمال کمی وجود دارد که کسی بتواند پیام شما را بخواند ولی اگر همین احتمال کم هم برایتان مهم است، به ادامه‌ی مقاله توجه کنید.

غیرفعال کردن جستجو با اسپات‌لایت

اگر بخواهید مطمئن شوید که کسی از این طریق نمی‌تواند به پیام‌های شما دسترسی پیدا کند می‌توانید در آدرس Settings -> General -> Spotlight Search گزینه‌ی Messages را غیرفعال کنید تا پیام‌ها در جستجو‌ی Spotlight ظاهر نشوند. اگر از ایمیل‌هایتان هم همین نگرانی را دارید،‌ می‌توانید گزینه‌ی Mail را هم غیرفعال کنید.

6

تا حالا پیام‌ها را حذف کرده‌اید و گزینه‌ی جستجوی پیام‌ها را هم غیرفعال کرده‌اید. ولی هنوز هم ممکن است کسی بتواند به روشی فایل‌های Cache را بازخوانی کند و به پیام‌های شما دست پیدا کند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن